Opleiding:

Tamara studeerde zang bij professor T. Niznikova aan het conservatorium van Minsk (Wit-Rusland). Nadat Tamara deze opleiding succesvol afrondde besloot ze zich verder te verdiepen in het vak van operazangeres. Ze studeerde verder bij o.a. de beroemde Galina Visjnevskaya, Willard White en Simon Rozin. Behalve haar studie als uitvoerend musicus studeerde Tamara ook Russische literatuur, directie en operaregie. Nadat Tamara Obreskova zich in 1989 in Nederland vestigde werd ze langdurig gecoacht door Christina Deutekom en later door Esin Ozsan.

Praktijkervaring:

Tamara debuteerde als Tatjana in "Jevgeni Onegin” van P. Tsjaikovski. Naar aanleiding van dit zeer succesvolle debuut werd ze gevraagd op te treden met het Radio- en TV orkest van Wit-Rusland. Dit resulteerde in een vaste aanstelling bij dit orkest als solozangeres. Tamara Obreskova vertolkte in deze periode werken van diverse, Russische, componisten. Ze voerde o.a. werken uit van Sjostakovitsj, Rimsky-Korsakov, Prokofjev en Rachmanikov. Tamara Obreskova was later werkzaam in diverse Europese concertzalen, vooral in Nederland, Duitsland en België. Behalve werkzaamheden bij de Nederlandse Opera werkte ze o.a. in Lübeck tijdens het Schlesswig-Holstein festival met Sir Eward Dawnes en met het Residentie Orkest o.l.v. Ricardo Chailly. In Nederland was Tamara ook regelmatig op TV te zien en op de radio te horen. Zo vertolkte ze o.a. de rol van Frasquita in "Carmen” van Bizet in het welbekende RAI-concert. Daarnaast werkt(e) ze voor de AVRO, VARA en Radio-TV Noord-Holland.

Heden:

Nadat Tamara in 1998 haar tweeling op de wereld had gezet is ze zich meer gaan richten op het les geven en begeleiden van zangers. Hiermee ging de wens van Tamara, om haar kennis en ervaring over te dragen aan anderen, in vervulling. Toch bleef ze ook te zien op het podium als zangeres. Zo was ze de afgelopen jaren te zien en te horen in o.a. Mozarts Requiem, Bachs Mattheus Passion, diverse Belcanto operarecitals in het Concertgebouw te Amsterdam en in concertante uitvoeringen van o.a. "La Traviata” en "Atilla” (Odabella) van G. Verdi in het Muziekgebouw aan ‘t IJ en Vredenburg in Utrecht. Tamara Obreskova heeft veel succes geoogst met haar optreden tijdens de opening van de "Stroganoff- tentoonstelling” waar Koningin Beatrix tot haar toehoorders behoorde. Naast optredens met professionals treedt Tamara ook regelmatig op met amateurkoren, -orkesten en andere muziekgezelschappen. Dit vaak in combinatie met een Masterclass of gewoon als smaakmaker bij een concert. Tamara kunt u ook tegen komen bij een huwelijk of uitvaart waar ze door haar optreden de plechtigheid een speciaal tintje geeft.

Biografie Tamara Obreskova

Tamara Obreskova: operazangeres, zangcoach, zangdocent, dirigent en stemdokter

Tamara Obreskova
Zangeres, zangdocent, coach, dirigent, stemdokter
Tamara Obreskova Adrianalaan 305 3053 JA Rotterdam Tel: 010-2181030/06-42109036 Bankrekening: NL04 INGB 0009 4749 08 KvK: 24341484 BTWnummer: NL001172263B08
Volgende Volgende Vorige Vorige